IN DE PERS

‘Deze roman is alleen al belangrijk doordat hij een krachtige en belangwekkende 20e -eeuwse kunstenares een podium geeft. De keuzes van Bep Rietveld maken dat de roman van het begin tot het eind blijft boeien.’ Literair Nederland over Waar kleur is, is leven.

‘Met Waar kleur is, is leven schreef Tineke Hendriks een mooie sfeervolle en meeslepende roman over het bijzondere leven van een opmerkelijke kunstenares, haar doorzettingsvermogen, kunstzinnigheid en eigenzinnigheid. Het boek geeft ook een inkijkje in de levens van haar vader Gerrit Rietveld en kunstschilderes Charley Toorop. Het is ook een zeer artistiek boek dat de lezer al vanaf de mooie cover met het indringende zelfportret, in zijn ban krijgt. ‘ Antwerpen leest over Waar kleur is, is leven.  

‘Gelukkig bleef Hendriks dicht bij de traceerbare overleveringen uit zowel Nederland als Noorwegen waardoor een levendig, enthousiast geschreven verhaal is ontstaan.’ NRC over De zee, de zee alleen.’

Tineke Hendriks trekt je het verhaal in. Van de eerste tot de laatste bladzijde hang je aan haar lippen.’ Brigitte Leferink in Meerdanvijftig.nl over De zee, de zee alleen.

‘Na het lezen van deze meeslepende roman wil je meteen haar werk en haar atelier bekijken.’ Zin Magazine over De zee, de zee alleen.

‘Hendriks heeft een scherp oog voor details en weet uitstekend de sfeer van vroeger op te roepen.’ Brabants Dagblad over Beminde Zusters.

‘Het hele psychologische proces wordt knap beschreven.’ Volkskrant over Het huis met het blauwe dak.

‘Het traditionele beeld dat Nederlanders in grote getale en uitsluitend op humanitaire gronden joodse mensen hebben geholpen bij het onderduiken wordt hier sterk genuanceerd. Met Blijf zitten waar je zit heeft Tineke Hendriks een interessant en waardevol jeugdboek over de oorlog geschreven.’ Levende talen

‘Het boek leest als een detective die je niet weg wilt leggen.’ Biblion over Black-out.

‘Het verhaal is knap samengesteld: razend spannend èn psychologisch goed uitgewerkt.’ Nederlands Dagblad over Aangespoeld.

‘So realitatsnäh und feinfűhlig erzählt dasz man das Buch met angehaltenem Atem liest.’ Mittelbayerische Zeitung over Das Haus mit dem blauen Dach.

‘Het debuut van Tineke Hendriks Het huis met het blauwe dak heeft lang op lijstje van mogelijke prijswinnaars gestaan.’ Juryrapport Jenny Smelik/Ibby prijs.