Black-out

Uitgeverij: Compaan 2011
ISBN: 978-94-903745-9-4

In het kort

Daan is verliefd op Melissa maar is Melissa ook verliefd op Daan? Dat is de vraag als de vriendengroep zich op vrijdagavond verzamelt voor het ‘indrinken’. Het is het begin van een noodlottige nacht, maar de volgende dag weet Daan niet meer wat er is gebeurd. Hij heeft een black-out. Toch wil hij weten wat er zich heeft afgespeeld. Stukje bij beetje ontdekt hij dat, maar het uur van de waarheid slaat pas als het opnieuw vrijdagavond is.

Over dit boek

De verontrustende cijfers over alcoholgebruik onder jongeren en de krantenberichten over drankketen en coma-zuipen waren de inspiratiebronnen voor dit boek.
Black-out is in de eerste plaats een spannend boek over verliefdheid, vriendschap en de risico's van teveel alcohol. In de tweede plaats een boek dat informeert, schuldvragen aan de orde stelt en discussie oproept.
176 pagina’s. Vanaf 12 jaar.

Fragment

In de pers

'Spannend en toegankelijk verhaal. Zeer geschikt ook als uitgangspunt voor een stevig gesprek over een groeiend maatschappelijk probleem, getuige de vele slachtoffers van 'comazuipen', 'bingedrinken'en 'keetfeesten'.'

Eenboekjeopen.nl

 

'Een vlot geschreven roman met scherpe dialogen en realistische personages. De grootste kracht van het boek schuilt echter in de knappe opbouw van spanning die de schrijfster heeft weten te creëren. Het boek leest als een detective die je niet weg wilt leggen, totdat alle puzzelstukken op hun plaats vallen. Een pageturner die lezers vanaf ca. 13 jaar zal boeien en absoluut tot nadenken zal aanzetten.'

Biblion